Webinars Tolken Politie en GGZ – 5 november t/m december 2018

Bijscholing over politie,
schrijven en gezondheidszorg

Deze week starten bij KTV drie thematische webinarseries. Een 7-delige webinarreeks voor politietolken, 2webinars over schrijven op B1-niveau eneen serie van 6 webinars overpsychiatrischeziektebeelden en de geestelijke gezondheidszorg gericht op tolken.

Webinarserie ‘Schrijven op B1-niveau’

Start vanochtend 09.30 uur!

Wat als je een belastingformulier moet invullen, maar de taal nauwelijks spreekt? Of medicijnen krijgt en geen idee hebt wat er in de bijsluiter staat? Deze doelgroep is gebaat bij B1-teksten. Je leert tijdens deze tweedelige webinarserie een B1-tekst schrijven die niet storend of kinderachtig is, maar doelgericht en effectief.Want ook hoogopgeleiden of moedertaalsprekers lezen liever een snel te begrijpen tekst.

Webinarserie voor politietolken en -vertalers*

Start vanavond om 20.00 uur!

In deze serie van 7 webinars wordt gekeken naar de aanpak van politie Amsterdam aangaande verschillende onderwerpen: internationale drugshandel, forensische onderzoeken, de Hulpofficier van Justitie, Jeugd- en zedenpolitie, de Officier van dienst Politie, specialistische eenheden en verkeersongevallenanalyse. De spreker is Wouter den Brave, hulpofficier van Justitie.

Data en onderwerpen:

I: 29 oktober Internationale drugshandel
II:5 november Forensische onderzoeken
III:12november De Hulpofficier van justitie
IV:19november Jeugd- en zedenpolitie
V:26november De Officier van dienst Politie
VI:3december Specialistische eenheden
VII:10december Verkeersongevallenanalyse

*PE-punten inzake specialisatie tolken/vertalen in strafzaken

Webinarserie GGZ

Taal is bij de ggz buitengewoon belangrijk en tolken zijn er onmisbaar. Deze webinarserie biedt u in 6 avonden een overzicht van de werkwijze bij de ggz. Na een inleidend webinar worden de belangrijkste ziektebeelden besproken, evenals de meest gangbare behandelmethoden. Daarbij ligt de aandacht steeds bij de specifieke zaken waar tolken rekening mee moeten houden. De serie maakt deel uit vande ggz-specialisatie,samen met vier cursusdagen, en staat onder leiding van dr. Hanneke Bot.